Димитър Калдамуков

Dimitar_Kaldamukov n2

Казвам се Димитър Калдамуков. Роден съм през 1982 г. в Стара Загора и към датата на първата публикация в този блог съм все още неженен. Пиша го, защото скоро няма да е така.

Основното си образование завърших в ГПЧЕ „Максим Горки”, руски език (за жалост силно позабравен, но наваксвам), а средното – в ГПЧЕ „Ромен Ролан”, английски език. През 2001 г. пристигнах в София като студент по право в СУ и половин семестър ми бе достатъчен, за да разбера, че нивото на преподаване тогава бе по-ниско и от часовете по физическо в гимназията – http://dimitarkaldamukov.wordpress.com/2007/04/07/%D0%9F%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B8/.

Завърших университета, но до ден днешен считам, че преподаването в СУ е рядко слабо.

За щастие, 2009 г. спечелих стипендия Фулбрайт и имах шанса и привилегията 1.5 г. да уча право в университета „Джордж Вашингтон” във гр. Вашингтон, окръг Колумбия. Мисля, че тогава разбрах какво е образование и колко е изостанало преподаването в СУ.

От 2004 г. работя в авдокатско дружество „Точева и Мандажиева” – http://www.tmlawoffice.bg/. Дълго време се занимавах основно с капиталови пазари – участвал съм в писането а десетки проспекти за първично публично предлагане и вторично предлагане на акции и облигации. С настъпването на кризата през 2008 дружеството доста разнообрази клиентската си база. В момента покриваме почти всички сфери на българското корпоративно право.

Вече близо 7 г. имам собствен блог. Включвам се в този обаче, защото считам, че политическите представители, които се редуват след 1989 г. в българския парламент, не заслужават да бъдат там. В момента старите ку..и се прегрупират в нови бардаци, а нови се натискат за място на хранилката. Смятам, че повечето от тези хора са национални предатели, крадци и глупаци. Те не преследват националния интерес, а собствения си. Изпитвам срам от тях. Малък пример: http://vbox7.com/play:74607d8a

Ако няма нови лица, които да се заемат с правенето на политика, тази държава с тези представители, няма шанс и бъдеще.

В този блог ще защитавам най-вече тезата, че демокрацията носи отговорности и всеки трябва да плати своята цена. Безплатни обеди няма.

Обожавам спорта. Вероятно съм пристрастен. Това включва и планинарство. с друг участник в този блог преди време качихме Арарат и това засега е най-високото място, на което съм бил. Вероятно ще пиша и за спорт. Но не толкова за масовия, изроден от допинг спорт, а за аматьорите.

Това е, нека писанията ни говорят сами са за себе си.

Advertisements

One Response to Димитър Калдамуков

  1. Pingback: За солидарността | Свободни граждани

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s