Бисер Дянков a.k.a. @laleelay

Bisser Dyankov Avatar

Казвам се Бисер Дянков. Роден съм през 1981г. в гр. Варна, където имах щастието да завърша Първа езикова гимназия и да открия какво значи “общност”.

Следвайки “Право” в СУ развих интересите от пресечната точка между философия на правото, политическа философия, и универсалните права на човека. Останах разочарован от този аспект на юридическото си образование, но срещнах колеги и приятели, с които откривхаме тази материя заедно, и без които не бих развил разбирането и позциите си до тези, които заемам днес – позициите на класическия либерализъм.

Имах щастието да живея в САЩ за известно време, и да науча, че едно общество може да се устрои по съвършенно различен начин от познатия ми от България. Единственото, което е необходимо, е хората да съзнателно да изберат какви ценности ги обедиянват.

След завършването си работих като юрист в чуждестранна финансова компания, която  бе изблъскана от местния пазар чрез институционален натиск в усулга на корпоративни интереси.

Смених попрището, в което се реализирам професионално, и в момента съм дизайнер и продуцент на компютърни игри. ИТ индустрията в България работи за глобални пазари и е трудно разбираема за олигархическите интереси, които властват в родината ми.

Вярвам, че независимо каква е професионалната сфера е избрал всеки от нас, ние сме длъжни да бъдем активни граждани. Дължим го на себе си, дължим го на хората, които обичаме. Въпреки всички негативи на фасадната демокрация в България в момента, ние сме свободни да бъдем активни граждани. Родителите ни нямаха тази възможност и реалността около нас го отразява. Не искам да оставяме тази отговорност на децата ни. Затова пиша в този блог.

Радвам се на всеки активен дебат, който подхожда с уважение към различната позиция.

Освен в този блог, мога да бъда намерен в twitter: @laleelay

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s